Struijk & Struijk Struijk & Struijk

Het effect van de overspannen huizenmarkt op Goeree-Overflakkee

De huizenmarkt staat onder druk. De vraag blijft groot en de prijzen stijgen, zelfs als we denken dat het niet hoger kan. Ook op het eiland Goeree-Overflakkee kunnen we er niet omheen. Hoe ontstaat zo’n overspannen huizenmarkt, welke gevolgen heeft het voor verkopers en kopers op Goeree-Overflakkee en hoelang blijven de prijzen nog stijgen?! Makelaar Eldert Reedeker van Struijk & Struijk geeft je inzicht in de huizenmarkt anno 2021.

De oorzaak van de huidige woningmarkt

Het probleem van de huidige woningmarkt is ontstaan in de bankencrisis van 2008. Jarenlang werden er te weinig woningen gebouwd, omdat mensen hun huis niet durfden te verkopen. De angst regeerde. Om die reden is er een enorm tekort ontstaan aan betaalbare woningen. De aloude wet is dan ook; daar waar het aanbod klein is en de vraag groot, gaan de prijzen omhoog. Daarnaast wordt er ook nog flink overboden en is er een afnemend aanbod tegenover een toenemende vraag, waardoor de prijzen sky high worden. 

Hoe nu verder?!

De verwachting is dat er de komende 2 jaar nog weinig zal veranderen. Nieuwbouwprojecten die dringend nodig zijn, blijven (door bijvoorbeeld de stikstof problematiek) stilliggen. Daarnaast neemt de Nederlandse bevolking en het aantal echtscheidingen toe. Tot het moment dat de nieuwbouw losbarst, zal het moeizaam blijven op de huizenmarkt.

De woningmarkt op Goeree-Overflakkee

Ook op Goeree-Overflakkee zien we dezelfde ontwikkelingen. Een extra factor waar we op het eiland mee te maken hebben, is het aantal gezinnen dat van de overkant hier een huis koopt. Deze mensen verkopen hun woning in regio Rotterdam en verhuizen naar Flakkee. Gevolg is dat de markt hier wordt afgeroomd. Dit maakt voor woningverkopers op het eiland weinig verschil, enkel dat zij meer dan de hoofdprijs ontvangen voor hun huis. Voor woningzoekenden is het echter een ander verhaal. Zij moeten woningen met een lantaarntje zoeken. 

Wie durft?

Inmiddels heeft Struijk & Struijk een aanzienlijk aantal verkoopopdrachten die nog niet mogen starten. Reden is dat men eerst iets gekocht wil hebben voordat men met de verkoop van de eigen woning aanvangt. Wij merken dat die grote groep op Goeree Overflakkee echt graag een andere woning wil kopen, maar doordat vele eenzelfde terughoudendheid hebben gebeurt er niets. Wanneer die schroom overboord wordt gezet komt er dus een hele grote groep woningen op de markt. Dit is een groot deel van de oplossing voor het woningprobleem.

Huis kopen op Goeree-Overflakkee

Het advies vanuit Struijk & Struijk voor woningzoekenden is dan ook om je in te schrijven bij het makelaarskantoor als woningzoekende. Alle te koop komende woningen is het zoekgebied worden dan automatisch toe gemaild. Niet alleen die van Struijk & Struijk, maar ook die van collega makelaars. 

En voor verkopers? Zorg dat je huis er netjes bijstaat als je wilt verkopen. Opgeruimd en strak in de lak voor de makelaarsfoto’s doet wonderen. 

Wil je meer weten over de huizenmarkt op Goeree-Overflakkee? Neem dan contact op met Eldert Reedeker via 0187 - 47 02 72

Meer informatie

Vul het onderstaande formulier in voor een vrijblijvend, persoonlijk gesprek.